تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری، این دو محصول کاربردی در چیست؟! در ماههای اولیه زندگی نوزادان، به دلیل اینکه بدن حساس و ضعیفی دارند، در موارد بسیاری امکان مریض شدن و نیاز به انواع داروها و مولتی ویتامینها برای آنها ایجاد خواهد شد. در چنین شرایطی است که استفاده از شیشه داروخوری و سرنگ داروخوری نوزاد و همچنین تب سنج نوزاد بسیار کارآمد خواهد بود.
این محصولات در مدلهای متنوعی تولید شده و به بازار عرضه میشوند که سادهترین شکل آنها، سرنگ داروخوری نوزاد است. البته همانطور که گفتیم به جز سرنگ، مدلهای دیگری که پیشرفتهتر هم هستند مانند شیشه داروخوری یا ستهای داروخوری نیز در دسترس والدین است. بیشتر نوزادان به دلایلی چون طعم بد داروها یا از سر لجبازی و شیطنت در اکثر مواقع از خوردن داروهایشان خودداری میکنند.
بهتر است بدانید که کودکان هر چقدر هم که خردسال باشند بسیار باهوش هستند و متوجه حالتهای ذهنی شما خواهند شد. پس با وادار کردن آنها برای خوردن داروها که علاقهای به خوردن آنها ندارند، شرایط را بدتر نکنید. در هر صورت اگر تمایل به خرید سرنگ داروخوری یا شیشه داروخوری نوزاد دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات جامعی در رابطه با تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری به شما ارائه دهیم.
چگونه به نوزاد دارو بدهیم؟
- طعم دارو را توسط مواد غذایی پنهان کنید
همانطور که قبلتر گفتیم، طعم دارو دلیل اجتناب کودکان از خوردن آن است. در چنین شرایطی بهتر است از پزشک کودک درخواست کنید که داروهای با طعم مناسب کودکان را تجویز کند یا در غیر این صورت، در زمان خوردن دارو توسط نوزاد دارو را با مادهای با طعم خوشمزه مانند عسل یا آبمیوه مورد علاقه فرزندتان مخلوط کنید و به او بدهید.
- استفاده از سرنگ داروخوری یا شیشه داروخوری
اگر نمیتوانید دارو را با قاشق به کودک خود بدهید، یا اینکه کودک از خوردن دارو امتناع میکند استفاده از سرنگ داروخوری، گزینه مناسبی محسوب میشود. در این صورت والدین با ریختن دارو روی زبان یا داخل حلق فرزند خود توسط سرنگ داروخوری، او را در عمل انجام شده خواهند گذاشت. بهتر است بدانید استفاده از شیشه داروخوری امروزه بسیار رایج شده است، البته تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری بسیار مشهود است، که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم.
- استفاده از پستانک
نوزادان معمولا زمانی که پستانک را در دهانشان وارد میکنند ناخودآگاه شروع به مکیدن آن میکنند. این یک فرصت مناسب است تا از آن استفاده کنید و دارو را به نوزاد بدهید! در این روش دارو را داخل نوک پستانک ریخته و آن را داخل دهان نوزاد کنید. با انجام این کار ممکن است فرزند شما بهخاطر طعم بد دارو ابتدا کمی بیتابی کند و نارضایتی خود را اعلام کند. اما مهم این است شما موفق میشوید دارو را به خورد او دهید.
- قنداق کردن کودک
برای جلوگیری از غلت زدن یا دست و پا زدن کودک در زمان خوردن دارو یا پریدن دارو در گلوی او، والدین میتوانند فرزند خود را قنداق کنند و با آرامش دارو را آهسته داخل دهانش بریزند. ایجاد چنین حس آرامشی باعث میشود نوزاد کمتر لجبازی کند و با احساس امنیت به شما اعتماد کند.
- سرگرم کردن نوزاد
در حالی که کودکان سرگرم باشند، این امکان فراهم میشود که توجهشان نسبت به موارد دیگر بهصورت لحظهای پرت شود. در این صورت فرصت مناسبی برای خوراندن دارو به آنها ایجاد خواهد شد. والدین باید چند دقیقه را صرف بازی کردن و سرگرمی فرزند خود کنند و زمانی که حواس کودک پرت شد نسبت به خوراندن دارو به او اقدام کنند.
شرایط داروخوری کودکان
در زمینه دارو دادن به کودکان والدین باید بسیار محتاط عمل نمایند و در هر موردی با پزشک کودک مشورت کنند تا مشکلی ایجاد نشود. اگر نوزاد شما نیاز به مصرف دارو دارد، بسته به نوع دارو، تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری را در نظر داشته باشید و از موارد زیر غافل نشوید:
هرگز به صورت خودسرانه دارو را برای نوزاد خود تجویز نکنید مگر اینکه پزشک برای فرزند شما دارو را تجویز کرده باشد. زیرا پزشک معالج با در نظر گرفتن علائم نوزاد داروی مناسب را تجویز خواهد کرد. و دارو را مطابق با دستور پزشک در ساعات مشخص به فرزند خود بدهید.
در زمان دارو دادن به کودک از آگاهی لازم برخوردار باشید. اگر دارو تزریقی است اطمینان حاصل کنید که به صورت درست تزریق دارو انجام میشود، اگر هم خوراکی بود طبق ضوابط و به اندازه به کودک داده شود.
هرگز خودسرانه داروهایی که برای بزرگترها تجویز میشوند را به کودکان ندهید؛ چرا که ممکن است خطرات جبرانناپذیری بر جای گذارد. حتما از داروهای تجویزی مختص کودکان برای آنها استفاده نمایید. و دارو را دور از دسترس اطفال در مکان و دمای مناسب نگهداری نمایید.
در صورت مشاهده هرگونه علائم حساسیت پس از دادن دارو به نوزاد سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری
شما عزیزان با مراجعه به وبسایت فروشگاه لیتاما علاوه بر محصولات داروخوری نوزاد میتوانید از سایر محصولاتی که در زمان مریضی کودکان مورد استفاده قرار میگیرد مانند زانوبند نوزاد و تب سنج دیجیتالی نوزاد و… دیدن فرمایید تا با مطالعه ویژگیهای محصول مورد نظر خود انتخابی آگاهانه داشته باشید.
همانطور که گفته شد یکی از مواردی که تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری را مشخص میکند به نوع داروی تجویزی برای نوزاد بستگی دارد. استفاده از سرنگ داروخوری و شیشه داروخوری نوزاد یکی از راههای کاربردی برای مصرف داروهای نوزادان خواهد بود. والدین با استفاده از شیشه داروخوری به راحتی و بهطور منظم میتوانند داروی فرزند خود را بدهند. در ادامه این بخش بیشتر به تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری خواهیم پرداخت.
تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری در هنگام دارو دادن به کودک مشخص است. شیشههای داروخوری موجود در بازار متناسب با سر و گردن نوزاد طراحی میشوند به نحوی که والدین بتوانند به راحتی داروی مصرفی را به به نوزاد خود بدهند، پس استفاده از شیشه داروخوری از ایجاد مشکلاتی چون بلع نشدن دارو توسط نوزاد جلوگیری خواهد کرد.
هرچند سرنگ داروخوری هم جز بهترین روشها برای دادن داروی مایع به کودک است. اما در اکثر مواقع این کار میتواند بسیار دشوار باشد. اما بسیاری از افراد با چند تجربه به راحتی توانایی انجام این کار را دارند.
علاوه بر سهولت در استفاده، شیشه داروخوری به والدین اجازه میدهد به راحتی میزان دقیقی از دارو را برای خوراندن به نوزاد خود آماده کنند. از دیگر تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری این است که در حال حاضر مدلهایی از شیشههای داروخوری با قابلیت تنظیم جریان دارو در بازار موجود هستند که نظر بسیاری از والدین را به خود جلب کرده است، با استفاده از این مدل شیشهها والدین قادر هستند تا سرعت مصرف دارو را با توجه به وضعیت فرزند خود کنترل نمایند.
نکات مهم قبل از استفاده شیشه و سرنگ داروخوری نوزاد
در این بخش از تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری به نکات مهمی برای استفاده از شیشه و سرنگ داروخوری پرداختهایم.
والدین عزیز باید در هنگام مریضی نوزاد قبل از مصرف دارو از مقدار دارو و دفعات مصرف برای کودک خود آگاهی لازم را داشته باشند و دستورالعملهای مندرج را دقیقاً دنبال کنند. حتما با پزشک مشورت داشته باشند تا به طور تصادفی بیش از نیاز کودک به او دارو ندهند.
در زمان استفاده از شیشه داروخوری حتماً قبل از استفاده، شیشه را تمیز و ضدعفونی شده استفاده کنید و مطمئن شوید که نوزاد دارو را کاملا بلعیده باشد و در دهانش چیزی باقی نمانده باشد. والدین با شیشه داروخوری این امکان را دارند که داروها را بهصورت دقیق و ایمن به فرزند خود دهند که این امر تاثیر مثبتی در روند درمان نوزادان دارد. اگر به هر دلیلی کودک تمایلی به استفاده از شیشه داروخوری نداشت با پزشک در این رابطه مشورت کنید.
ست داروخوری نوزاد
ستهای داروخوری یک مجموعه کامل از چندین وسیله کاربردی است که در زمان مورد نظر برای تسهیل خوراندن دارو به کودکان و نوزادان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این ستها معمولا شامل وسایلی چون شیشه یا سرنگ داروخوری برای داروهای تلخ، قطره چکان برای داروهایی که کودک با طعم آنها مشکلی ندارد و یک قاشق کوچک که بتوان آن را به راحتی در دهان نوزاد قرار داد، میشود.
خرید ست داروخوری بسیار کاربردی خواهد بود و توسط برندهای مختلف به بازار عرضه میشوند. سرنگهایی که در ستهای داروخوری نوزاد موجود هستند، در پوشی دارند که به شما این امکان را میدهد تا دارو را در آنها نگهداری کنید. و بتوانید در چند نوبت با فاصله زمانی معین شده به کودکتان بدهید.
فروشگاههای معتبری در جهت فروش محصولات مرتبط با کودک فعالیت دارند. البته لوازم مهم دیگری مانند دندان گیر و زانوبند کودک هم در فروشگاههای لوازم سیسمونی موجود است، امروزه اکثر برندها به دلیل رعایت اصول بهداشتی و عرضه بهترین محصولات خود به بازار، دندان گیر سیلیکونی را تولید میکنند که محبوبیت فراوانی در میان والدین دارد.
جمع بندی
در این مطلب به توضیحات جامعی در رابطه با شرایط داروخوری نوزاد و تفاوت شیشه داروخوری نوزاد و سرنگ داروخوری پرداختیم، همانطور که دریافتید بسته به شرایط کودک و والدین، شیشه و سرنگ داروخوری دو ابزار کاربردی برای دارو دادن به نوزاد است. امید است که این اطلاعات در جهت آگاهی هرچه بیشتر والدین اثرگذار باشد تا انتخابی درست برای راحتی نوزاد و خودشان داشته باشند.