مجله مادر و کودک

راهنمای خرید اسباب بازی فکری

راهنمای خرید اسباب بازی فکری

امروز با راهنمای خرید اسباب بازی فکری در خدمت شما عزیزان خواهیم بود. اسباب‌بازی‌ها می‌توانند مهارت‌هایی را که برای رشد کودک شما حیاتی است، ارتقا دهند. به‌عنوان والدین، یکی از لذت‌بخش‌ترین بخش‌های تماشای رشد کودکانمان این است که ببینیم آن‌ها به‌عنوان یک انسان یاد می‌گیرند و رشد می‌کنند، پس چرا بهترین اسباب‌بازی‌های آموزشی را انتخاب نکنیم؟ با وجود گزینه‌های زیادی از اسباب بازی‌های موجود، این راهنمای لیتاما در خرید اسباب بازی فکری به شما کمک می‌کند تا بهترین‌ها را برای حمایت از رشد کودک خود انتخاب کنید.

راهنمای خرید اسباب بازی فکری و علایق و توانایی کودکان

کودک شما باید قبل از بازی با یک اسباب بازی فکری به آن علاقه‌مند باشد، بنابراین مطمئن شوید که اسباب بازی‌هایی را انتخاب می‌کنید که مناسب سن و مطابق با علایق کودک شما هستند. این موضوع ممکن است در ابتدا یک رویکرد آزمون و خطا باشد، اما به زودی خواهید دید که کودک شما به چه چیزی بیشتر علاقه دارد.

سپس اگر کودک شما دوست داشته باشد که بسازد، می‌توانید اسباب‌بازی‌هایی مانند بلوک‌های الفبا را برایشان خریداری کنید، زیرا این وسیله به رشد او با حروف و صدا کمک می‌کند. باز هم مطمئن شوید که اسباب‌بازی‌هایی که انتخاب می‌کنید مناسب سن هستند، زیرا می‌خواهید کودکتان را بدون نگرانی به چالش بکشند.

به دنبال اسباب بازی‌هایی باشید که بازی اکتشافی را ترویج می‌کنند

در راهنمای خرید اسباب بازی فکری بد نیست بدانید که بازی اکتشافی، کاوش حسی «اقلام روزمره» است که برای رشد کودکان بسیار مفید خواهد بود. می‌توانید همین نوع بازی را از طریق انواع اسباب‌بازی‌هایی که انتخاب خواهید کرد تبلیغ کنید، فقط مطمئن شوید که آنها باز هستند و می‌توانند به روش‌های مختلف استفاده شوند.

اسباب بازی‌هایی مانند بلوک‌های ساختمانی یا آجر و مواد هنری و صنایع دستی به فرزندان شما این آزادی را می‌دهند که خلاق باشند و از این اشیاء هر طور که می‌خواهند استفاده کنند. به علاوه می‌توان آنها را هر چند بار که بخواهند استفاده کرد!

بسیاری از اسباب‌بازی‌های باز، یادگیری STEM  یا همان علم، فناوری، مهندسی، ریاضی را به روشی سرگرم‌کننده و طبیعی تشویق می‌کنند، که مهارت‌های ضروری مادام‌العمر هستند.

گزینه‎هایی را خریداری کنید که مهارت‌های اجتماعی کودک را تقویت ‌کنند

شما می‌خواهید فرزندان خود را از سنین پایین تشویق کنید که تا حد امکان اجتماعی باشند؛ زیرا این امر به اعتماد به نفس، ارتباط و تعامل در زندگی بعدی کمک می‌کند. با انتخاب اسباب‌بازی‌هایی که باعث رشد مهارت‌های اجتماعی می‌شوند، مانند بازی‌های رومیزی، اسباب بازی پازل، کیت‌های آزمایشی و مصالح ساختمانی، به کودکان خود یاد می‌دهید که به وسایل را به اشتراک بگذارند، نوبت بگیرند و مهارت‌های ضروری مانند مذاکره و سازش را داشته باشند. همانطور که فرزندان شما رشد می‌کنند، آنها فقط مهارت‌های مختلف رشدی مانند کار گروهی و حل مسئله را یاد می‌گیرند.

اسباب‌بازی‌هایی را انتخاب کنید که تخیل را برمی‌انگیزد و فرصت‌هایی را برای وانمود کردن بازی فراهم می‌کند. بازی برای کودکان ما ضروری است که در آن شرکت کنند، زیرا نه تنها باعث رشد خلاقیت خواهد شد، بلکه به ارتقای مهارت‌های زبانی و سوادآموزی نیز کمک می‌کند.

از پذیرفتن شخصیت‌های مختلف و بازی در موقعیت‌های جدید گرفته تا تلاش برای برقراری ارتباط و ایجاد دایره لغات آن‌ها، اسباب‌بازی‌هایی که می‌توانند این فرصت‌ها را فراهم کنند برای کودکان ما عالی هستند. اسباب‌بازی‌هایی مانند ست‌های آشپزخانه، خرید ظروف با پول وانمودی، یا مجموعه‌های خلاقانه و کارگاهی با ابزار تظاهر را انتخاب کنید تا به زودی فرزندانتان به خودشان تبدیل شوند.

به دنبال بازی‌های رومیزی متناسب با سن فرزند خود باشید

بازی‌های رومیزی اسباب بازی فکری جدید و فوق‌العاده سرگرم‌کننده هستند، اما می‌توانند مهارت‌های ریاضی را برای کودکان خردسال نیز به شدت بهبود بخشند. بازی‌های رومیزی از شمارش در حین حرکت در اطراف تخته گرفته تا خواندن سؤال‌ها و یادگیری مهارت‌های استراتژیک ضروری، می‌توانند به رشد مهارت‌های ریاضی و شناختی کمک کنند، مهم نیست که چند بار بازی می‌شوند. فقط به یاد داشته باشید که بازی‌هایی را انتخاب کنید که برای سن مناسب هستند، زیرا نمی‌خواهید آن‌قدر سخت باشند که فرزندتان از بازی کردن منصرف شود یا خیلی ساده باشد که کودکتان را به چالش نکشد و یا به او هیچ کمکی نکند.

راهنمای خرید اسباب بازی فکری و قطعات روی یک بازی رومیزی

به راهنمای خرید اسباب بازی فکری توجه نمایید. اسباب بازی‌هایی را خریداری کنید که جستجو در دنیای واقعی را ترویج می‌کنند. کاوش، کشف و یادگیری در مورد دنیای واقعی چیزی است که ما هرگز از انجام آن دست نمی‌کشیم، حتی در بزرگسالی! پس چرا به کودکانمان کمک نکنیم تا این کار را زودتر انجام دهند تا درک آن‌ها از دنیای اطرافشان ایجاد شود؟!

اسباب‌بازی‌هایی که کودکان را به فضای باز دعوت می‌کنند، مانند دوربین‌های دوچشمی و کتاب پرندگان، کیت‌های شکار حشرات یا کیت‌های علمی، واقعاً می‌توانند آنها را درگیر طبیعت کرده و حس کنجکاوی طبیعی و تمایل به یادگیری را تقویت کنند که برای بقیه عمرشان ارزشمند خواهد بود. کودکان با این مدل بازی‌ها، سوالات مختلفی از چگونگی و چرایی که برای تفکر انتقادی نیز ضروری هستند، خواهند پرسید.

بهترین اسباب‌بازی‌های آموزشی آنهایی هستند که توجه کودک شما را به خود جلب می‌کنند و و دائماً او را برای کشف و تجربه به چالش می‌کشند. فقط به یاد داشته باشید که با آنها درگیر شوید، زیرا هیچ چیز برای رشد آنها بهتر از تعامل و پیوند با خانواده در حین بازی نیست!

*نکته: در مهد کودک مدرسه، ما از یادگیری لذت می‌بریم، اعتماد به نفس را تشویق می‌کنیم و زندگی را دوست داریم! اگر فکر می‌کنید فرزندتان از زندگی در مدرسه‌ یا مهد کودک لذت می‌برد، لطفاً برای ملاقات با او درنگ نکنید.

چند نکته برای خرید اسباب بازی‌های آموزشی

وقتی برای یک کودک خردسال اسباب‌بازی می‌خرید، احتمالاً می‌خواهید که هم بدن و هم ذهن او را درگیر کند. مطمئناً، اگر کودک از اسباب‌بازی جدید خود استفاده کند تا برای مدت کوتاهی خود را مشغول نگه دارد، خوشحال می‌شوید. با این حال، بسیاری از والدین و معلمان اسباب‌بازی‌های فرزندانشان را خریداری می‌کنند تا چند کار را انجام دهند و به کودک چیزهای ارزشمندی بیاموزند و در عین حال آنها را سرگرم کنند.

خرید اسباب بازی‌های آموزشی می‌تواند برای والدین و معلمان بسیار دشوار باشد. چراکه می‌خواهید مطمئن شوید که سرمایه‌گذاری عاقلانه‌ای روی این اسباب‌بازی‌ها انجام می‌دهید که کودک از آنها سود ببرد.

۱٫انواع اسباب بازی‌های آموزشی را بشناسید

آیا فکر می‌کنید که همه اسباب بازی‌های آموزشی باید به کودک شما کمک کنند تا الفبای خود را بخواند یا تا ده بشمارد؟ شما باید زمان بگذارید و ارزیابی کنید که فرزندتان در کدام حوزه آموزشی می‌تواند از کمک بیشتری استفاده کند. چندین دسته مختلف از این اسباب‌بازی‌ها وجود دارد، از جمله مواردی که ممکن است به‌طور سنتی آنها را به عنوان آموزشی در نظر بگیرید.

۲٫سن کودک را در نظر داشته باشید

در این بخش از راهنمای خرید اسباب بازی فکری باید به شما بگوییم که باید سن تقویمی کودک را هنگام خرید اسباب بازی در نظر داشته باشید. آنها به چیزی نیاز دارند که با سطح شناختی آنها و همچنین سن اجتماعی یا رشد آنها مناسب باشد. اسباب‌بازی‌هایی که بازی‌های ساختگی را تشویق می‌کند ممکن است برای کودکی که هنوز تخیل خود را توسعه نداده است مناسب نباشد. به طور مشابه، اسباب‌بازی‌هایی که برای بازی گروهی طراحی شده‌اند ممکن است برای کودکی که هنوز روی زمان بازی مستقل تمرکز می‌کند مناسب نباشد.

۳٫اسباب بازی‌های ساده را انتخاب کنید

والدین، معلمان و کودکان همگی از اسباب بازی‌هایی که بیش از حد پیچیده است، به شدت ناامید خواهند شد. ممکن است وسوسه شوید که یک اسباب بازی را با تمام چراغ‌ها، زنگ‌ها و سوت‌ها خریداری کنید. با این حال، اگر به اندازه کافی ساده نباشد که کودک بتواند خودش آن را دستکاری کند، به سرعت از آن خسته می‌شود. یک اسباب‌بازی ساده‌تر نیز ممکن است بتواند با کودک شما رشد کند زیرا ظرفیت تخیل او در حال افزایش است.

۴٫روی کیفیت سرمایه گذاری کنید

خرید کم‌هزینه‌ترین اسباب بازی در قفسه می‌تواند وسوسه انگیز باشد. به هر حال، کودکان به سرعت در حال رشد و تغییر هستند که ممکن است به سرعت از عملکرد خاص اسباب بازی پیشی بگیرند. همچنان باید مطمئن باشید که روی اسباب‌بازی سرمایه‌گذاری می‌کنید که استانداردهای کیفی مناسبی داشته باشد تا از خرید قطعاتی که به راحتی شکسته می‌شوند جلوگیری کنید. اسباب بازی شکسته برای کودک ناامید کننده است و همچنین یک خطر بالقوه ایمنی خواهد بود.

۵٫به علایق فرزندتان توجه کنید

در ادامه راهنمای خرید اسباب بازی فکری این نکته را خدمت شما عزیزان یادآور می‌شویم که علایق کلی کودک باید به دیکته کردن اسباب‌بازی‌های آموزشی برای او کمک کند. آیا آنها را در حال طراحی و رنگ آمیزی بعدازظهرها می‌بینید؟ شاید آنها بیشتر برای تفریح آواز می‌خوانند و می‌رقصند یا اینکه ببه پازل علاقه دارند و باید به فکر خرید پازل چوبی کودک باشید. دانستن علایق خاص کودک می‌تواند به شما کمک کند تا اسباب بازی‌های آموزشی را انتخاب کنید که بیشتر از آنها استفاده می‌کنند.

۶٫سطح مهارت فرزندتان را در نظر داشته باشید

هیچ چیز بدتر از این نیست که به کودک خود اسباب بازی بدهید که باعث عصبانیت او شود. مهارت‌ها و توانایی‌های حرکتی دقیقی را که فرزندتان برای بازی با اسباب‌بازی خریداری‌شده نیاز دارد، در نظر داشته باشید. این موضوع باید کمی بالاتر از سطح مهارت فعلی آنها باشد اما همچنان برای آنها به راحتی قابل دستیابی است. اسباب بازی بیش از حد پیشرفته چیزی جز ناامیدی کودک در پی نخواهد داشت.

سخن پایانی

راهنمای خرید اسباب بازی فکری نکات مفیدی را در خود گنجانده است. اسباب‌بازی‌های آموزشی می‌توانند برای معلمان و والدینی که می‌خواهند کودکان را تشویق کنند تا مجموعه مهارت‌های خود را گسترش دهند، یک هدف ارزشمند باشد. از حجم عظیم اسباب‌بازی‌هایی که در قفسه‌های فروشگاه پیدا می‌کنید، نترسید. با این نکات مفید، می‌توانید در کمترین زمان یک اسباب بازی آموزشی عالی را خریداری کنید.